09 September, 2010, 11:02:11
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?
Novinky:
Zahájili sme súťaž Logo FreeSH - Hrajte o zaujímavé a atraktívne ceny!
Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zaujímavý spôsob tvorenia obrázkov  (Prečítané 466 krát)
Jinbukan
Nováčík
*

Príspevkov: 42

364609783
Zobraziť profil
« kedy: 01 Február, 2010, 02:59:46 »

Zdravím!
Nedávno som vytvoril tento obrázok:
Ako vidíťe obrázok nie je nič extra. No zaujímavejší je spôsob jeho vytvorenia ( ako už napovedá názov témy ). Rozmýšľal som ako vytvoriť blesk. Najprv mi napadol Photoshop no v tom čase som ho nemal k dispozícii. Tak som sa rozhodol trochu experimentovať. Pretože ma fascinujú špeciálne efekty vo filmoch a tiež sa im trocha venujem rozhodol som sa použiť Adobe After Effects. Vytvoril som si čisto priesvitné pozadie a na to som vložil už spomínaní blesk. Potom som nastavil  farbu jadra a farbu žiari, smer a pod., vypol som animovanie blesku. Potom som zvolil export ako PSD obrázok. Bohužiaľ som zabudol zmeniť dĺžku videa a na Ploche sa mi zobrazilo asi 400 rovnakých obrázkov ( 25 snímkov za sekundu - rýchlosť prehrávania ). A potom už stačilo pridať text uložiť ( pozor vo formáte PSD - Gif to tak trochu pokazí tým že zaindexuje farby do RGB zaťiaľ čo AE to exportuje v truecolor). No trak čo vravíťe na tento spôsob oplatí sa mi ho využívať stále?
P. S.: Vytvoriť blesk v AE aj s exportom zaberie asi 10min a to mám slabý PC Mrknutie len môže to byť aj tým, že ten program poznám.
Zaznamenané

brano
Administrátor
Mladší člen

Príspevkov: 52

Zobraziť profil WWW Email
« Odpoveď #1 kedy: 01 Február, 2010, 03:14:58 »

wow, dosť cool :-) dobra práca.
Zaznamenané
tyr
Nováčík
*

Príspevkov: 23

PHP lamka

420650754
Zobraziť profil Email
« Odpoveď #2 kedy: 01 Február, 2010, 03:22:02 »

Súhlasím, dobrá práca. Aj ja budem blesky robiť len najprv budem musieť nasporiť £315.53 na After Effects.  Mrknutie
Zaznamenané

Jinbukan
Nováčík
*

364609783
Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: 02 Február, 2010, 04:14:35 »

hmmmmm no diki.
tyr povedzme si to rovno.....na warez fórach sa určite nájde aj nejaká kópia pre teba  Úšklabok Smiech ale ako vieme je to nelegálne  Neviem čo si myslieť/Nerozhodný Som v rozpakoch Plač
Zaznamenané

junior
Administrátor
Nováčík

Príspevkov: 3

Zobraziť profil WWW Email
« Odpoveď #4 kedy: 08 Február, 2010, 11:00:49 »

good job, ale najviac ma potešilo na tejto téme tých "400 obrázkov na ploche"... potešenie  Úšklabok
Zaznamenané
Jinbukan
Nováčík
*

364609783
Zobraziť profil
« Odpoveď #5 kedy: 09 Február, 2010, 02:39:55 »

no jo...som to musel mazať cez prečinok plochy ( C:/.../Plocha ) to bolo spôsobené vlastne iba tým že exportovalo každý snímok videa ako samostatný obrázok
Zaznamenané

Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

FreeSH Fórum | Poháňané SMF 1.1.11.
© 2005, Simple Machines LLC. Všetky práva vyhradené.

Theme Smf Mob 2009, by CeeMoo | HakTheme

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 18 otázok.